wtorek, 13 stycznia 2015

Pierś kurczaka w kokosie.

Składniki:

500 g piersi z kurczaka
2 jajka
1/2 szklanki wody
4 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżki wiórek kokosowych
olej do smażenia
sól, pieprz

Wykonanie:

Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pociąć na wąskie paseczki.
Oprószyć solą i pieprzem.
Mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, wiórki, jajka, wodę zmiksować.
Doprawić ciasto solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej.
Kawałki kurczaka obtaczać w cieście i smażyć z każdej strony do zarumienienia.
Odsączyć na papierowym ręczniku i podawać jako dodatek do ryżu, ziemniaków.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz